helgen

Nu har jag varit dålig på att uppdatera *aj aj*
Jag kan nu konstatera att nya klassen är SÅ mkt bättre, vi har knappt fått någonting ännu så som läxor, prov, arbeten mm. lr jo, vi ska ha en "valdebatt" om typ två veckor. Nice^^
Äntligen så har både Johanna och Rebecka kommit hem! Så nu har vi 3 roliga månader framför oss innan Rebecka slutar december. Kan inte föreställa mig stallet utan henne..Men men då blir det jag och Johanna istället som får liva upp det här stället^^ =)
Ikväll ska jag till Täby (SAKNA) och festa med Clara o gänget (SAKNA). Måste gå o fixa till mig =)

Ciao!

<3


En kul helg

I helgen var jag och hälsade på Johanna i Linköping^^ Mkt trevligt var det! Åkte dit på fre med bussen ( HEMSKT) och sen festade vi på fre kväll, sov typ hela lördag f.m och e.m och sen var det fest på kvällen igen! Jag var ordentligt bakis kan jag ju säga, och imorse var man tvungen att gå upp och va fräsch i skolan eftersom man skulle börja i ny klass (ja, vi fick byta). Nya klassen verkar jättebra! Så himla skönt! trevliga tjejer och killar och lärarna verkar mkt bättre. Gud så skönt^^

Idag ska jag iaf gå och lägga mig tidigt! Måste sova..Fast först ska jag ut i stallet och rida ut o gasa lite med min cp-häst! =)


Ciao! /Frida

Skolstart

Så var det dags att sätta klockan på 7 varje morgon igen då...

Kändes inte sådär super kul att gå upp i morse faktiskt. Inte när man har sovit hur länge man vill i mer än två månader och plötsligt ska rätta sig efter skolans dumma tider. bläääää
Men jag måste erkänna att det alltid är något speciellt med första dan i skolan. Se allt folk man träffar varje dag, men som man inte sett på hela lovet och så.

Jag och Möller har satt upp lite olika mål. Man kan säga att jag ska bli mer som henne, och hon mer som mig. Hon behöver bli mer oseriös (jag vet det låter konsigt men hon är FÖR seriös, man orkar inte med henne) och inte ta minsta lilla läxa på blodigate allvar (när hon inte har gjort någon uppgift ser det ut som om hon tror att Per skulle dyka upp runt hörnet och hugga huvudet av henne). Så hon behöver alltså få lite av min...ja...oseriösa sida. Och jag då - jag ska bli seriös. Jag ska göra alla uppgifter jag får, och dom ska göras till rätt dag och främst av allt - jag ska ha ordning på mina saker! Så det så! Nu har jag skrivit det i min blogg så alla kan se det så nu måste jag ju följa det också!

Shit det kommer hålla en vecka eller två...

Men i alla fall idag börjar jag skolan och träffade min klass och mina lärare igen. Och jag insåg hur mkt jag hatar alla. Jag tycker inte om någon av lärarna och jag tycker inte om stämningen i vår klass. Den suger. Jag hade hoppats på att få byta till D idag, eftersom vi är många fler än dom och några av oss skulle förmodligen få hoppa in där, men så var inte fallet. Men jaja tänkte jag, så farlig är inte min klass. Alla är ju ändå rätt snälla. Och lärarna helt ok. Men sen kom droppen som fick bägaren att rinna över...läraren berättade först att hammar hade bytt klass och ett "yeeees" hördes från flera munnar. Sen berättar hon att Jennifer ( VA FAN LÄMNAR DU OSS FÖR JENN DIN HÖNA ) att hon bytt skola och då hör man kommentaren - vem är det? Och massa garv efteråt. idioter. Så fruktansvärt barnsligt så det finns inte. Vid detta tillfälle kom jag på varför jag hatade min klass när vi slutade i juni...
Så nu ska jag, Emelie, Linneá och Elisabeth troligen byta till D. Möller ville inte byta. Kommer bli SÅÅ tråkigt utan henne i klassen, vet inte om jag kommer klara det, men som tur är har vi i stort sett samma schema i sånna fall och vi går ju i samma korridor. Så det är ju iaf tur i oturen. Jag hoppas bara vi får byta! Enligt SYV så var det nästan säkert, men hon vågade inte lova något. Hoppas hoppas!

Imorgon drar jag och Isa till Johanna i Linköping! Wiiie! Vi ska ta bussen ner och bo i Johannas lägenhet tills på sön. Ska bli jättekul och festa i Linköing, har bara varit där nån enstaka gång tror jag! =)


Pussar & Kramar från Frida! 



Dagens...

... klädsel: Lång grå stickad kofta, leggings, rosa ballerinor och brun DKNY väska
... smink: Mascara, lite puder och kajal! Och såklart diorläppglanset :P
... frisyr: Utsläppt
... låt: Snoppmätartävling!
...vill ha: Sommarlov
... saknad: Petra och Johanna
... roligaste: Shopping i stan med Möller, Adde och Johan
... tråkigaste: Shopping på ÖB
... kramar: Johanna 
... pussar: Inga! :(
... TV-program: Nope 
... köp: Mat och småsaker till skolan
... godis: Inget alls!
... lunch: En frapino och en hamburgare
... kvällsmat: Korv med bröd (eller bröd med korv)
... träning: Gått i stan, ridit
... läsning: Metro, City
... nyttigaste: En vitamin-tablett :)
... "åh nej!": Lillvalla gänget skulle kommit på sön men jag hade helt glömt bort att jag skulle till Johanna i Linköpin! :( Får bli en annan gång tjejer!

Tråkigt tråkigt och åter tråkigt

Just nu händer det BARA trist och jobbiga saker. För det första är det höst nu. Hösten kom helt plötsligt bara på en dag med regn, blåst och kyla. FAN kan inte sommaren stanna kvar liiite längre iaf, typ tills på torsdag när skolan börjar? Ja, där va en till hemsk sak - skolan börjar. Sunna är fortfarande inte dräktig, så det kanske inte blir något föl tills nästa år. Idag har jag städat rummet. Jag fick precis reda på att Jennifer ska byta skola till vallentuna. Underbart. Jag hade faktiskt vant mig vid tanken på att gå till skolan, det skulle bli ganska OK faktiskt o träffa alla igen, men icke - jennifer ska byta skola, och johanna hammar byter klass. Och tydligen ska vissa av oss från C byta till nya klassen D. Nu känns bara allt SÅ mkt jobbigare igen....

Jag har faktiskt fler jobbiga saker att rabbla upp! Idag var vi på ATG med mammas Dökkva och gjorde hält-utredning...Mamma kommer troligen inte få börja rida henne ordentligen på ett år, eftersom spatten i hennes vänter bak är aktivt igen...yes. 

En dum sak till har jag faktiskt att bjuda på! Johan ska vara bort i mer än en månad i USA så jag kommer inte få rida lektion för honom på...ja...en månad!! Störande^^

jaja imorgon ska jag till stan med Johanna. Hon ska köpa någon väska och jag ska väl köpa lite småsaker =)

Ciao! Frida 


En dag med Möller

Idag var det dags att shoppa med Möller! Möller har ju då jobbat HELA sommaren (till skillnad mot andra panka latmaskar) och har då blivit RIK. Ja hur mkt har hon tjänat, 20 000? Skitunge. Och det ska hon då handla kläder för! Typ. Så vi drog till täby och hon lyckades faktiskt shoppa bort 3000 på några timmar. Det var inte illa gjort för att vara snåla Johanna ;) Jag däremot hade bara en hundring som jag snott från mamma så det fick bli hårfärg och fika. Sen tog det slut där. JAG VILL VARA RIK.

Efteråt åkte vi hem till henne och käkade glass. Och hälsade på hennes söta kattungar som borde vara runt 7 veckor nu, kan det stämma? Hur söta som helst!

Mjao! /Frida

PS Imorgon åker jag till Strömsholm. Utan häst. Det var planerat att vi skulle ha åkt med Dökkva (mammas häst som skulle visas) igår men nu är hon halt. Hon klarade väl inte den press Johan satte på henne nu innan visningen. Hon har ju spatt å så. Mamma har väntat ett halvår på att hon skulle visas och sen skulle hon få börja rida henne, men icke - nu behöver hon säkert ett års vila. Underbart. Vi har verkligen tur med hästar....Min spatt-häst Sunna kan inte bli dräktig heller verkar det som. Kul kul nu står vi med två spatthästar som inte han användas till annat än till att äta.
Anyway, jag och mamma åker dit iaf imorgon kollar på alla andra hästar som Johan ska visa. Så vi kommer hem på sön. Ring om det är något! :) DS



                                                                        88389-28
 
Jag älskar dig!

Hösten är snart här...

Usch vad tiden går fort. Nästa torsdag är sommarlovet slut och skolan börjar. Det här sommarlovet har gått aldeless för fort (som sommarlov oftast gör) och det känns som om jag inte har hunnit med någonting. Egentligen har jag väl hittat på rätt mycket, men det känns ändå som om jag bara degat nere vid bryggan eller bara suttit hemma och stirrat in i väggen. Jag vill inte att sommaren ska försvinna!!!!!
Fast ändå på nått konstigt sätt så tycker jag, nånstans långt inne i min tröga hjärna, att det ska bli skönt med hösten igen. Få rutin på allting lixom. Ska jag vara ärlig så planerar jag redan för fullt vad jag ska ha för kläder i höst, hur jag ska klippa min häst och vad hon ska ha för täcken, vilken vinterjacka jag ska ha och massa andra saker. Inte bra, jag borde leva i NUET, vilket fortfarande faktiskt är SOMMAR SOMMAR SOMMAR!

Häromkvällen skulle jag, Clara, Elin, Therese och Bianca åka in till humlegården och mysa tänkte vi, och efter det dra på ngn fest lr nått. Vi tog med oss filtar och massa dricka och var riktigt taggade för fest och krök! Men som vanligt när vi ska hitta på ngt så blir det misslyckat. Väl inne i humlegården var det dött som i graven. Så vi ångrade oss så fort vi kom dit, och åkte tillbaka hem. i danderyd fick Bianca för sig att vi skulle hoppa på vallentuna bussen. Jaja för att göra en lång historia kort - det slutade med att jag, Elin och Clara hamnade hemma hos Sofies kille, mysandes i en hammock ute på en altan med infravärme. Det var faktiskt väldigt trevligt måste jag erkänna. Vid 3 åkte vi hem till Elin och sov där över natten. Så vår "misslyckade" kväll blev lyckad ändå - precis som det alltid blir när man har bra sällskap! <3  


Lycka

Jag bara MÅSTE skriva av mig om min lektion jag red idag för Johan. Började som vanligt på min cp häst med att försöka få henne att slappna av, vilket är väldigt svårt eftersom hon hela tiden tror att hon är en galoppör och snart ska springa ett lopp. Hon bara går och småtravar hela tiden och vill inte länga sig och  bara FÅ SKRITTA, vilket är självklart för alla andra hästar lixom! 
Anyway idag gick det som vanligt i början, vi skrittade och skrittade och förökte få henne att slappna av.  Sen la johan märkte till att jag svankar lite för mkt me ryggen när jag skrittar, och vi började då träna på att jag skulle skjuta fram höfterna mer. Och HERREGUD - hästen skrittade. Det var som att trycka på en knapp. Jag skrittade varv efter varv utan några travinslag eller att hon körde upp huvudet - bara lugn, härlig skritt. Hon är så jäkla känslig och man måste göra EXAKT rätt HELA tiden för att det ska funka. Började jag svanka minsta lilla - började hon trava. Det är så jäkla häftigt när man bara blir ett med hästen, man läser varandras tankar. Den osynliga tygeln mellan huvudet på hästen och huvudet på mig. Jag gjorde halter och halvhalter bara genom att spänna magmusklerna. Det låter kanske inte som ngn stor grej men när man kämpar och kämpar och kämpar varenda JÄVLA dag med att hästen ska skritta, och så helt plötsligt så funkar det, då är man världens lyckligaste och då känns det som om man inte har slitit i onödan. Bara den lilla belöningen man får gör att man orkar fortsätta jobba med hästen 365 dagar om året....

88389-18
Ábót från Tulka.
1999
e) Askur från Håkansgården
u) Lyfting frá Teigi Fljótshlið


Lång dag på skansen

Igår var det dags att prova på allsång!
Jag har aldrig varit på allsång på skansen förut ( jag vet, det är helt sjukt ) och det här var ju sista gången för i år så då var vi ju bara TVUGNA att åka in ;)
Jag åkte först dit med Eddie och Clara, som jag känt hela livet känns det som, även fast vi faktiskt träffades först i 6an. Anyway så var vi där någon gång runt 1 och fick en bra plats längst fram där alla står upp och där låg vi hela dan på en filt. Det var SJUKT varmt och paraplyerna vi hade med till det så kallade "regnet" som skulle komma, blev ist nödvändiga som solskydd. Och jag hade på mig mina svarta jeans = inte smart.
Lite senare kom även Elin dit. Elin och jag har känt varandra sen 6års. DET ÄR NÄSTAN 12 ÅR! Heeelt sjukt. Hon var snäll som alltid och hade med sig bullar och grejer! Och ännu lite senare kom Celine, som jag började i samma klass som i 1an. Också sjukt lång tid! Hoppas jag aldrig tappar kontakten med er!

Det var iaf jättekul och träffa alla igen, var ett tag sen sist! Och det var kul att se hur allt går till innan själva programmet sänds i TV lixom. Efter ett tag kunde man ju alla tråkiga repliker som Anders hade och alla låtar man skulle sjunga hade redan satt sig på hjärnan. 
Jag vet inte om vi kom med i TV, men enligt Elins kompis så såg han oss 3 gånger...inte för att jag vet om han ljuger lr inte men men :) 

Efteråt gick vi och käkade middag på ett jättemysigt café på sveavägen. Trevligt trevligt!
Sen var det bara att sätta sig på bussen hem och fråga mig själv om VARFÖR jag inte bor i lägenhet i stan....